Nakskov Gardens historie

1977 var et musikalsk historisk år, Queen sang ”We are the champions”, Elvis Presley og John Mogensen døde, der kom sangere som John Mayer, Tina Dickow, Ida Corr og Shakira til….. og Nakskov Garden blev stiftet.

Nakskov Garden blev stiftet af tidligere skoleinspektør Einar Møller og musikleder Georg Nielsen.

En kontakt til den velkendte Niels Erik Bertelsen fra Nakskov Gymnastikforening var hurtig skabt - og så var Nakskov Tambourkorps født.

Igennem Gardens omkring 40- årige historie er der sket mange forandringer. Til at starte med, bestod besætningen udelukkende af fløjter og slagtøj, altså et tambourkorps. 
Men i 1999, var det ikke længere moderne med tambourkorps, så den daværende instruktør udskiftede fløjterne med messingblæsere og dermed gik det fra at være Nakskov Tambourkorps til at være Nakskov Garden.
Efterfølgende er gardens cheerleaderkorps og geværdrenge kommet til, bestående af gardens mindste medlemmer. 

I foråret 2010 skiftede Garden de gamle sømandsuniformer ud, til en mere amerikansk inspireret uniform, dette resulterede i et mere ensartet look, i form af at hele orkesteret bar bukser.
Hattene blev bestilt fra USA og kom derfor først til efteråret i 2010.

I 2012 blev gardens tidligere cheerleader uniformer udskiftet så de nu består af rigtige cheerleaderdragter. 

I 2014 måtte Nakskov Garden konstaterer at uniformerne var blevet brugt flittigt og derfor var blevet slidt, så det var nødvendigt at investerer i nye uniformer, igen med et nyt design, eftersom det ikke længere var muligt, at skaffe det gamle. 

I 2015, takkede Nakskov Garden farvel til vores instruktør – team gennem 16 år, og måtte derfor på udkig efter nye instruktører, dette var ikke så nemt som håbet, så nogle ældre elever måtte træde til i en kortvarig periode indtil en permanent løsning var fundet. 

I foråret 2016 kunne Nakskov Garden byde en ny trommeinstruktør i form af MGK uddannede Benjamin Heldorf velkommen.

I 2016 indgik Nakskov Garden et samarbejde med Maribo Borgervæbning, hvilket varede lidt over et halvt år, men grundet for mange besværligheder mht. Transport fra Nakskov til Maribo, og problematikken med at det er to meget forskellige orkestre gjorde, at Garden måtte trække sig. 

I 2017 fik eleverne igennem, at pigerne ønskede et mere feminint look, dermed fik Nakskov Garden nederdele igen. 

I foråret 2017, så vejen igen lys ud for Nakskov Garden, det var en hård kamp for bestyrelsen men de kæmpede og i sidste ende gav det pote, Nakskov Garden kunne nemlig byde to nye instruktører bestående af Musikkonservatorie uddannede blæseinstruktør Kenneth Vegeberg, og NIMF Danser Marlene Madsen som cheerleaderinstruktør, velkommen. 
I efteråret 2017 stoppede Marlene og Gardens orkestermedlem Melanie Pørksen trådte ind som instruktør for cheerleaderne.

Nakskov Tambourkorps med sømandshuer.

Nakskov Garden med amerikansk inspirerede uniformer.

Nakskov Gardens Cheerleadere i "rigtige" cheerleaderuniformer

Nakskov Garden sommeren 2014

Nakskov Garden forår 2017