Nyheder

April 2017

Nakskov Garden i medvind og med sus i skørterne.

Nakskov Garden er samlet igen og startet op med et delvist nyt instruktørhold.

Kenneth Vegeberg er Gardens nye musikalske leder, og står for undervisning af både øvede blæsere og blæseaspiranter. Kenneth er meget dygtig trompetist med uddannelse fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og har erfaring med at være instruktør/dirigent fra andre bygarder og orkestrer – her kan nævnes bl.a. Greve Pigegarde og Roskilde Garden.

Benjamin Heldorf har været trommeinstruktør i Garden siden 1. maj 2016 og underviser både øvede trommer og tromme-aspiranter. Node- og rytmeteori klarer Benjamin også. Til daglig studerer Benjamin trommer på MGK Guldborgsund, og underviser også sit eget Drumline-hold i Musikskolen. Benjamin er fantastisk dygtig og sjov at være sammen med, siger Nicolai Damgaard som spiller stortromme.

Marlene Baad Madsen er også ny i Garden og står for danseundervisning af Gardens søde Cheerleadere. Marlene er selv en meget dygtig danser, og gennem mange år været en del af NIMF. Hun er vant til at undervise børn og tager nu udfordringen op med Gardens Cheerleaderhold.

Gardens medlemmer og instruktører er i fuld gang med nye friske melodier og danse. Og alle glæder sig til kommende arrangementer, stævner og konkurrencer. Gardisterne glæder sig især til det store garderstævne i Ruds Vedby i august – her mødes man med andre bygarder, hvor der gemmer sig både gamle og nye venner. I Skælskør Marinegarde har vi også venner og her glæder alle sig til en fælles musisk weekend i september. Med hensyn til konkurrencer ser bestyrelsen frem til at melde Nakskov Garden til DM i 2019.

Vi glæder os over at vi nu har lidt medvind og ser frem til at tage imod nye elever. Vi holder til på Stormarkskolen og træner hver mandag fra 16 – 19, og man er velkommen til at prøve det af i en måned helt gratis. Du skal bare ringe os på: 50650461

For at fejre at der nu er kommet et friskt nyt instruktør-hold, har orkesterpigerne fået nederdele til deres flotte uniform. Hele Nakskov Garden glæder sig til at underholde med musik og dans – hold øje med deres hjemmeside og Facebook for at følge dem.

I oktober 2016 startede Garden et prøve-samarbejde med Lolland Musikskole og Maribo Borgervæbning. Dette kunne lade sig gøre, med økonomisk hjælp fra Lolland Kommune.

Her fik orkester-blæserne soloundervisning af Lolland Musikskole og samspil med hele orkesteret blev styret af dirigenten Christian Busk – orkesteret var en god blanding af Gardister og Væbnere.

Mens blæserne var i Maribo for at få undervisning, var trommerne og cheerleaderne i Nakskov. Garden var splittet op og det gik ud over vores gode sammenhold, siger orkesterleder Janne Larsen

Der blev løbende evalueret på samarbejdet. Men på grund af store logistiske udfordringer valgte Nakskov Gardens bestyrelse at stoppe samarbejdet i starten af marts 2017.

Vi siger tak til Musikskolen og Maribo Borgervæbning for rigtig mange gode timer i musikkens tegn, og ser nu frem til at styrke sammenholdet mellem eleverne igen.